Lær at lave dine egne smykker!

Har du også altid haft en kreativ vene, vil du helt sikkert også elske at give dig i kast med at lave dine egne smykker. De senere år har smykkemoden været præget af farver og perler, og ofte må sammensætningerne gerne være bombastiske og sprællende i farve og form. Det er kun til den autodidakte hjemmekunstners fordel, for nemt kan du lave moderne og relevante smykker med dit eget præg!

Læs med her for tips til, hvordan du bedst kommer i gang med dine hjemmeprojekter!

Lav dine egne øreringe

Det er faktisk ganske let af lave sine egne smykker, såfremt du får anskaffet dig det basale udstyr. Du bør have perler, snor og tænger. Vil du lave øreringe, skal du desuden bruge franske ørebøjler eller ørestikker. Du kan finde disse redskaber i diverse hobbybutikker eller online. Din smykkehobby behøver heller ikke at være en dyr fornøjelse.

Når du laver øreringe, kan du både lave små, søde ørestikker, hvor du blot limer en sød perle eller sten på den bare flade, eller du kan lave lange øreringe med franske ørebøjler. Du kan benytte perlestave til de lange øreringe. Fyld to stave med en flot række af perler og benyt dine tænger til at dreje perlestaven om ørebøjlen. Og voila! Så hurtigt har du allerede to sæt øreringe mere til samlingen.

Smykkesæt

Du kan lave dine helt egne smykkesæt ved at bruge de samme perler til et armbånd, halskæde og øreringe. Armbåndet og halskæden kræver kun en elastiksnor, som du fylder perlerne på. Mål elastiksnorens længde først og efterlad plads til at binde den, fyld perler på og bind så en knude.

Vil du gerne kunne lukke og åbne din halskæde i stedet, kan du bruge en fiskeline i stedet for en elastiksnor, som bindes en lås i enden.

God fornøjelse med dine smykkeprojekter!