Det skal du bruge for at komme i gang med smykker

Smykker er nogen af hverdagens små lyksaligheder. De får os til at funkle, på en måde som kun smykker kan gøre. Det ved smykkeproducenterne til gengæld desværre også. Derfor kan det også være en bekostelig affære at iklæde os de lækre sten.

 

Men måske er der en vej udenom de dyre priser?

 

Når man køber smykker i ædelmetaller som guld og sølv, går der en masse penge til selve råvaren. Men når du køber smykker af perler, tråd og andre mere tilgængelige materialer, betaler du i høj grad for designerens arbejde.

 

Det er et designerarbejde, som du nemt selv kan kaste dig ud, bare du har de rigtige ting ved hånden.

 

Tråd

Smykketråd er, det der binder hele dit smykke sammen. Her sidder hele dit design – bogstaveligt talt – som perler på en snor. Tråd til smykker er et stilistisk valg du gør dig, inden du kaster dig ud i dine egne smykker.

 

Her kan du købe alt fra gummisnor, til wires, til sølvtråd. Valget af smykketråd skal holdes op imod, hvad du vælger at putte på din snor. For eksempel ville det være et modigt valg at putte træperler på en sølvtråd.

 

Perler

Fra skelettet går vi over til facaden. Perlerne på dit smykke er nemlig, dem som først fanger øjet. Når du laver dine smykker, skal du ikke være bange for at lege med udtrykket. Tag perler af og på, for at se, hvad der giver det bedste indtryk.

 

Tid

At lave sine egne smykker er ikke venstrehåndsarbejde. Netop derfor tjener nogle mennesker så meget på det. Hav derfor tålmodighed med dig selv. Måske er du ikke helt tilfreds med udtrykket i starten, men jo flere du laver, jo gladere vil du opdage, at du bliver for smykkerne.