Find kalvehytter til de små

Er du ny indenfor landbrugsfaget? Eller har du en lille, selvforsynende gård, som du ønsker at udvide? Du kan have mange forskellige erfaringer eller tilgange til landbruget, men du er her, og du er på udkig efter en god bolig til dine kommende kalve. Herunder kan du læse lidt mere om mulighederne for kalvehytter og andre gode ideer til at skabe et godt miljø for kalvene.

De skal ud i det blå

Noget af det bedste ved kalvehytter er, at de kan og bør stå udenfor. Så snart vejret er til det, drømmer de små kalve sig ud på markerne, og de burde have så meget tid derude som muligt. Kalvehytterne fås i tre forskellige størrelser alt efter, hvor mange kalve, man ønsker at have indenfor hver hytte. Det er bedst for kalvene at være sammen med minimum en anden, så de har noget selskab. Dette kan også afhænge af størrelsen på dit landbrug. Med udnyt endelig alle muligheder for, at have de små ude i det blå. Det har alle godt af og jo mere tid, de tilbringer i frie omgivelser, jo bedre.

Sådan tager du dig bedst af dine kalve

Der er nogle ting, man skal være opmærksom på ved parvis opstaldning af kalve- eller mere end to kalve i samme kalvehytte. Hvis kalvene er født med mere end få dages mellemrum, kan de ældste kalvs afføring indeholde bakterier, som den yngre kalv endnu ikke kan tåle. Vær derfor opmærksom på at placere kalve med tilsvarende aldre i samme kalvehytte. Selvfølgelig skal kalvene også have rigeligt med mælk. Det kan ses på dem, hvis de ikke for nok, ved at de sutter på hinanden. Mælkefodring er i sig selv lidt af en gåde, som kræver erfaring og beregninger. Hvis du er nybegynder indenfor dette, skal du sætte dig ind i sagerne, før du kaster dig ud på bar bund.