Sådan fodrer du din hest korrekt

Der er mange forskellige ting, som du skal være opmærksom på, hvis du har en hest. Eksempelvis siges det, at du skal give en hest godbidder med en flad hånd, at du ikke må gå bag den og så videre. 

Men har du helt styr på, hvordan en hest skal fodres? Der er nemlig også her en masse ting, som du bør vide, inden du påtager dig ansvaret for en hest. En af de ting, som du kan give din hest, er Eggersmanns hestefoder. Dog kan dette foder ikke stå alene.

Dette bør du vide om fodring af en hest

Herunder finder du flere gode råd i forhold til, hvordan du skal fodre en hest. Herved kan du være sikker på, at du gør det rigtige.

  • Ingen heste er ens. Det betyder, at du skal kigge på, hvor stor hesten er samt, hvor meget den arbejder. Disse ting kan hjælpe dig med at finde ud af, hvor meget hesten skal have at spise.

  • Sørg for den rette blanding af hø og græs. Går hesten og græsser godt græs det meste af dagen, har den ikke brug for ret meget eller måske intet hø. Går hesten på et ikke særlig godt græsareal, skal den have mere hø.

  • Når det bliver vinter, skal du supplere med mere hø og langsomt trappe ned, når græsset igen bliver tykt og frodigt.

  • Når det kommer til korn, er det bedre at give en hest for lidt kort end at give den for meget. Giv hesten minimalt med korn i starten og øg langsomt mængden indtil, at du finder den rette balance mellem græs, hø og korn.