Bliv selvforsynende på æg

Har du overvejet at få høns? Måske I lever på et landsted, hvor det er oplagt at have lidt forskellige dyr, der kan forsyne jer med råvarer, så I i mindre grad er afhængige af at skulle købe ind i supermarkederne. I nogle byer og boligområder er det ligeledes muligt at holde høns – det kræver blot, at I giver dem de omgivelser, de har det godt i.

Når man har høns, er det også vigtigt, at man har det rette strøelse. Det giver de bedste omstændigheder og forhold for både dig og hønsene. Det er vigtigt, at de strøelse til fjerkræ, du vælger, er godkendt og fungerer godt som underlag til hønsene, som skal kunne gå behageligt på det. Samtidig vil det være oplagt at vælge strøelse, der indkapsler møg, så der er de bedst mulige forhold – både i hønsegården men også i selve huset, hvor du har dine fjerkræ.

Hvad er egentlig hvad?

Det kan være lidt svært at skabe sig overblik over, hvad de enkelte typer af strøelse egentlig kan. Derfor er det en fordel, hvis du lige bruger nogle øjeblikke på at få læst om de enkelte typer, så du kommer til at stå med noget, du kan bruge – og som fungerer godt. Holder du økologiske høns er det også nødvendigt at strøelsen er økologisk, men det findes der heldigvis også rigtig mange typer af, der er.

Det er rart at vide, at ens høns har det så godt som muligt, og ved at vælge strøelse, der er med til at optimere renligheden, mindsker I samtidig risikoen for syge dyr – og det er noget af det, der virkelig kan betale sig. Høns er hyggelige at have, og er I en børnefamilie kan det også blive en opgave for børnene at tage sig af dyrene. Det er en god introduktion til produktion.