Bliv klogere på italiensk rødvin

Italien er et verdenskendt vinland, som mange danskere nyder at drikke deres vin fra. Der en række gengangere, som mange er særligt vilde med. Derfor får du her en kort introduktion til tre yderst populære rødvine fra Norditalien. Det kan være du allerede har stiftet bekendtskab med dem?

Amarone

Det, der i daglig tale blot kaldes Amarone, er en utrolig kendt italiensk vin. Amarone della valpolicella vine bliver lavet efter en helt speciel fremgangsmåde, der giver vinen en styrke og intensitet samt en højere alkoholprocent. Vinen bliver produceret i Norditalien, hvor druerne bliver høstet i efteråret, og derefter tørres de i flere måneder, før presningen finder sted. Denne type vin er særligt god til kød og vildt. Mange danskere holder også af at drikke en Amarone til julemaden.

Barolo

Nogle vil mene, at Barolo er Norditaliens bedste vin. Barolo har et rigtig godt omdømme og menes at være af høj kvalitet. Rødvinen bliver produceret på en enkelt drue, nemlig fra druesorten Nebbiolo. Smagen er karakteriseret som dyb og koncentreret. En Barolo ændrer sig meget, hvorfor det ikke er uvæsentligt, om du får fat i en ung eller gammel Barolo. Vinen kan, grundet sit høje indhold af tanniner, virke tør og skarp for nogen, mens den for andre vil fremstå sød. Rødvinen fungerer især godt med tunge retter.

Brunello

Brunello har, som Amarone, et længere navn. Nemlig Brunello de Montalcino. De fleste holder sig dog til det kortere kaldenavn. Som de to ovenstående vine er Brunello yderst populær. Især i området omkring Toscana, hvor vinen er produceret. Brunello produceres udelukkende på druen Sangiovese. Ligesom Barolo vil en Brunello have en flot udvikling, og man siger derfor, at en Brunello smager bedst, når den er omkring 10 år. Rødvinen er intens og fuld af struktur, hvorfor den passer særdeles godt til simrende gryderetter, lam og rødt kød.